geschreven Door Christel
Laatst geupdate 30/03/2022

SEO copywriting als klantmagneet

Schrijf je geweldige teksten voor je website? Of start je binnenkort met zakelijk bloggen? En wil je dat jouw teksten niet alleen prettig zijn voor je bezoekers, maar ook goed gevonden worden door een zoekmachine zoals Google? Verdiep je in SEO copywriting!

Wat is SEO copywriting

SEO copywriting is een schrijfwijze waarbij je leesbare en aantrekkelijke content maakt die - o.a. door specifieke zoekwoorden - tegelijkertijd zorgt voor een hogere ranking in zoekmachines.  

Waarom jij SEO copywriting wil inzetten

Hoog ranken in Google is essentieel, want Google is de meest bezochte zoekmachine in Nederland. Veel mensen maken er meerdere keren per dag gebruik van. En dat maakt SEO copywriting een zeer effectieve manier om je zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken. Met goede teksten bied je lezers die al geïnteresseerd zijn in jouw website interessante content. Je schept een band met nieuwe lezers én laat jouw expertise zien.

Zin om aan de slag te gaan met zakelijk bloggen? Maar weet je niet waar te beginnen of heb je behoefte aan wat inspiratie? Lees onze blog Starten met zakelijk bloggen.

Een goede tekst alleen is niet genoeg

Maar een dijk van een tekst alleen is niet voldoende. Het is zeker waar dat goede content interessant is voor bezoekers. En inspireer je jouw lezers, dan heb je grote kans dat ze jouw blog delen via social media. Maar voor een goede vindbaarheid in zoekmachines is meer nodig. Een SEO geoptimaliseerde website is minstens zo belangrijk. Denk aan het verkrijgen van autoriteit en technische SEO. Hier komt wel behoorlijk wat expertise bij kijken. 

Het verschil tussen ‘gewoon’ copywriting en SEO copywriting

Hoewel SEO en copywriting goed samengaan is het goed om het volgende onderscheid te maken:

Wil je mensen via jouw website informeren of overhalen tot actie, zorg dan voor een lekker leesbare tekst. Word je vaak gevonden dankzij SEO, maar is je tekst slecht geschreven? Dan klikken mensen weg. Hier geldt; kwaliteit boven kwantiteit.

Zijn mensen al overtuigd en zoeken ze via Google gericht naar iets? Denk bijvoorbeeld aan een webshop. Dan is ijzersterke SEO (zoekmachine optimalisatie) ontzettend belangrijk. Bovenin de zoekresultaten staan, betekent dat er sneller op jouw link geklikt wordt. 

Hoe kun je copywriting inzetten?

Copywriting kan ingezet worden voor: ads, bilboards, e-mail, social media en blogs. Terwijl je SEO alleen kunt inzetten voor het verbeteren de vindbaarheid en zichtbaarheid van websites.

Gewoon copywritingSEO copywriting
Doel van copywriting is in tekst iemand overhalen tot actie SEO COPY is dit PLUS goed scoren in Google
Copywriting kan worden ingezet voor ads, bilboards, e-mail, social media en blogsSEO copywriting alleen voor verbeteren van sites t.b.v. SEO

Benieuwd hoe jouw site scoort? Doe een gratis website check

Het schrijven van goede SEO content is de eerste stap die zelf kunt zetten. 

Met deze SEO tips kun je vandaag al starten: 

  • Kies een pakkende titel. Maak hierbij ook gebruik van een SEO titel en meta tag

  • Pas de juiste opmaak toe door het maken van kopjes. Optimaliseer je pagina door het toepassen van minimaal en maximaal één H1 kop

  • Kies woorden die passen bij het onderwerp en jouw vakgebied (zoekwoord)

  • Zet de belangrijke zoekwoorden na de H1 kop. Maar kies niet teveel andere zoekwoorden om de nadruk op het onderwerp te houden

  • Geef 1 á 2 relevante zoekwoorden in de tekst dikgedrukt weer. Zorg er wel voor dat deze aansluiten bij je hoofdzoekwoord

  • Dat geldt ook voor je relevantste boodschap. Zet die hoog in je tekst. Dat is zowel voor je lezer als Google van belang

  • Kies H2 tot en met (max.) H6 koppen in je tekst

  • Deel links naar aanvullende informatie op je website

  • Heb je passende afbeeldingen ter verduidelijking? Zet ze erbij!

  • Opsommingen, zoals deze lezen prettig. Want veel bezoekers lezen scannend. Maar ook zoekmachines kunnen een duidelijke opmaak beter herkennen

Schrijf regelmatig blogs

Schrijf je geregeld nieuwe content, dan blijft je website interessant en up-to-date. Dat is natuurlijk fijn voor vaste lezers, die terugkomen voor nieuwe tips en inspiratie. Tegelijkertijd vergroot je ook de vindbaarheid via zoekmachines. Want je hebt een actuele en levendige site. En daar houdt Google van.

Lukt het jou om Google tevreden te houden? Dan komt jouw website hoger in de zoekresultaten terecht!

Jouw unieke content nóg beter laten werken voor je? Maak ook gebruik van SEO copywriting. Kun je daar wel wat ondersteuning bij gebruiken? Vraag hier een gratis strategiegesprek aan.

geschreven Door Christel
Laatst geupdate 30/03/2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

onze laatste marketing tips
5 min leestijd
01/04/2022
meer over 
Zakelijk bloggen
5 min leestijd
30/03/2022
meer over 
SEO Copywriting
5 min leestijd
22/03/2022
meer over 
Wat is SEO
Let's meet.
Get inspired.
grow together.
De wel 20
3871 MV Hoevelaken
Nederland
Kosmonaut 9C
3824 MK Amersfoort
Nederland
Wat kunnen wij voor je doen?
 
© Copyright 2021 - MediaBrix - Powered by...MediaBrix ;)
MediaBrix logo
clock