geschreven Door Christel
Laatst geupdate 01/04/2022

Starten met zakelijk bloggen?

Als expert in jouw vakgebied weet je alles over de branche. Maar hoe maak je dat zichtbaar aan potentiële klanten? 

Via zakelijk bloggen geef je jezelf en je bedrijf een eigen podium. Dé manier om jouw expertise te laten zien aan nieuwe klanten. En om vaste klanten op de hoogte te houden van de meest recente ontwikkelingen binnen jouw bedrijf of vakgebied. In dit artikel leggen we uit op welke manieren je zakelijk bloggen succesvol kunt inzetten voor jouw onderneming. 

VOORDELEN VAN ZAKELIJK BLOGGEN

Waarom het een goed idee is om vandaag nog te starten met een zakelijk blog? Met stip op één: blog jij over de nieuwste ontwikkelingen en behandel je onderwerpen waar veel vragen over bestaan, dan laat je zien dat je een autoriteit binnen jouw vakgebied bent. Zoekt je lezer iemand met jouw expertise, dan is de kans groot dat ze eerst bij jou aankloppen. Of je aanbevelen bij een kennis of zakenrelatie die zoekende is. Zo vindt je ideale klant jou.

Daarnaast zijn relevante en nuttige blogs interessant om te lezen. Met het juiste onderwerp kun je een hoop mensen aanspreken. Maar niet alleen jouw kennis speelt een belangrijke rol. Via je blogs leert de lezer jou kennen, wat vertrouwen en een band schept. Dat maakt de stap om jou te benaderen een stuk kleiner.  

Uitgelicht
11 Tips voor het schrijven van content
Vul het formulier in en ontvang gratis de tips!

ZO CREËER JE NAAMSBEKENDHEID EN ZICHTBAARHEID 

Schrijf je ook nog eens steengoede en waardevolle content, dan vergroot je de kans dat mensen jouw blog gaan delen op Social Media kanalen en websites. Zelf deel je je nieuwe blog natuurlijk ook op je LinkedIn pagina en je neemt ‘m mee in je nieuwsbrief. Tadaa! Je bereik groeit. Ondertussen bouw je naamsbekendheid op en ben je zichtbaar op diverse media. Je blog wordt door steeds meer mensen gelezen.

Resultaat; jouw website wordt beter gevonden door zoekmachines zoals Google, want je verschijnt hoger in de zoekresultaten. Hierdoor word je weer sneller door nieuwe klanten gevonden, wat de kans op conversie vergroot.

MAAK GEBRUIK VAN SEO IN JE TEKSTEN

Wil je meer bezoekers per maand op je website? En wie wil dat nou niet? Verdiep je in SEO (Search Engine Optimization). Door gebruik van SEO in je teksten - ook wel SEO-copywriting genoemd - wordt jouw blog beter gelezen door Google. Wat ervoor zorgt dat je hoger komt te staan in de zoekresultaten.

Wetende dat Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland is en mensen er meerdere keren per dag gebruik van maken, is het natuurlijk ontzettend interessant om dit in te zetten.

Ondertussen bied je lezers die al geïnteresseerd zijn in jouw website waardevolle informatie, schep je een band met ze en laat je jouw expertise zien. En als kers op de taart bereik je ook nog eens nieuwe klanten. Ik zeg: "Win-win-win!"

EEN PAAR SEO-TIPS: 

 • Kies een pakkende titel. Maak hierbij ook gebruik van een SEO titel en meta tag

 • Pas de juiste opmaak toe door het gebruik van kopjes. Optimaliseer je pagina door het gebruik van minimaal en maximaal één H1 kop

 • Gebruik woorden die passen bij het onderwerp en jouw vakgebied (zoekwoorden)

 • Zet de belangrijkste zoekwoorden na de H1 kop. Maar kies niet teveel andere zoekwoorden om de nadruk op het onderwerp te houden

 • Geef 1 á 2 zoekwoorden in de tekst dikgedrukt weer. Zorg er wel voor dat deze aansluiten bij je belangrijkste zoekwoord

 • Dat geldt ook voor je belangrijkste boodschap. Zet die hoog in je tekst. Dat is zowel voor je lezer als Google van belang

 • Kies H2 tot en met (max.) H6 koppen in je tekst

 • Deel links naar aanvullende informatie op je website

 • Heb je passende afbeeldingen ter verduidelijking? Zet ze erbij!

 • Opsommingen - zoals deze - lezen prettig. Want veel bezoekers lezen scannend. Maar ook zoekmachines kunnen een duidelijke opmaak beter herkennen

Wil je SEO inzetten voor je bedrijf en kun je daar ondersteuning bij gebruiken? Vraag hier een gratis strategiegesprek aan! 

Aan de slag met SEO in je teksten? Let dan op de volgende punten:

VERGROOT JE VINDBAARHEID

Goed om te weten: schrijf je regelmatig blogs, dan blijft je website interessant en up-to-date. Dat is natuurlijk fijn voor vaste lezers, die terugkomen voor nieuwe content en inspiratie. Je vergroot ook de vindbaarheid van je website via zoekmachines, omdat je een actuele en levendige website hebt. En daar houdt Google van. 

ZO SCHRIJF JE STEENGOEDE TEKSTEN

De voordelen van zakelijk bloggen zijn je duidelijk. Maar over welke onderwerpen ga je schrijven? Waar vind je inspiratie? En hoé zorg je dat jouw blog eruit springt? Een goede blog schrijven kan een behoorlijke uitdaging zijn.

DEZE 3 TIPS HELPEN JE OP WEG:

 • Bedenk je teksten vanuit klantenvragen. Wat willen jouw potentiële klanten lezen? Op welke onderwerpen wordt door hen vaak gezocht?

 • Gebruik de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied als kapstok bij het schrijven. Hiervoor kun je vakliteratuur gebruiken, nieuwsitems of LinkedIn. Maar denk ook aan de issue-kalender. Zo deel je unieke content en speel je in op onderwerpen die leven. En dat is interessant voor zowel bestaande als nieuwe bezoekers. Bonus: je laat hiermee zien dat je een thought leader bent!

 • Geef een persoonlijk tintje aan je teksten met voorbeelden uit de praktijk en herkenbare anekdotes. Zo leren mensen jou en je bedrijf beter kennen en bouw je een band met ze op. 

JE ZAKELIJKE BLOG LIEVER LATEN SCHRIJVEN DOOR EEN EXPERT?

Vind je het lastig om interessante en waardevolle blogs te schrijven? Wil je SEO (zoekmachine optimalisatie) toepassen in je teksten, zodat jouw zakelijke blogs nóg beter worden gevonden en gelezen door je ideale klant? Maar weet je niet hoe? Of heb je er geen tijd voor, omdat je liever aan dan in je bedrijf werkt?

Laat je blogs schrijven door MediaBrix en ontdek wat zakelijk bloggen voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Meer weten? Neem contact met ons op!

geschreven Door Christel
Laatst geupdate 01/04/2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

onze laatste marketing tips
5 min leestijd
01/04/2022
meer over 
Zakelijk bloggen
5 min leestijd
30/03/2022
meer over 
SEO Copywriting
5 min leestijd
22/03/2022
meer over 
Wat is SEO
Let's meet.
Get inspired.
grow together.
De wel 20
3871 MV Hoevelaken
Nederland
Kosmonaut 9C
3824 MK Amersfoort
Nederland
Wat kunnen wij voor je doen?
 
© Copyright 2021 - MediaBrix - Powered by...MediaBrix ;)
MediaBrix logo
clock